Vanda svenska pensionärer

Kommande resor:


SENIORSKEPPET 7-9.10
Kom med på alla tiders kryssning! Svenska pensionärsförbundets storkryssning ordnas ombord på M/S Silja Symphony som trafikerar mellan Helsingfors och Stockholm. Vi bjuder på underhållning med bra musik och dans, god mat och trevligt sällskap. Ombord gästas vi av Maria Sid, finlandssvensk skådespelare och chef för Stockholms stadsteater och Joakim Paasikivi från Försvarshögskolan. Läs broschyren här!

Vid anmälningar senast 14.6 gäller följande priser:
• 280,-/person i 2-personers B-hytt utan fönster
• 295,-/person i 2-personers Promenade-hytt med fönster mot gågatan
• 315,-/person i 2-personers Seaside-hytt med fönster mot havet
• 40,- tillägg för singelhytt

Anmäl dig till Per Göran tfn 040 045 7449 senast 12.6 om du vill ha billigare pris.
Mer info på förbundets webbplats HÄR

-----

Utfärder vi gjort och platser vi besökt:

 

Amos Andersons Hem

Onsdagen 23 augusti 2023 besökte ett tiotal pensionärer Amos Andersons hem på Georgsgatan 27 i Helsingfors. Museet omfattar fyra salar på femte våningen samt ett kapell med en orgel en halvtrappa upp. Läs mera om Amos Anderson här!

En liten kuriositet: Amos Anderson blev förtjust i ett litet torn som finns på G.W. Palms målning; Venetiansk by. Han lät bygga ett liknande torn på Hufvudstadsbladets hus. Se bilden över målningen och andra bilder här!

-----

Ateneum

Fredagen 19.5.2023 besökte vi Ateneum med Albert Edelfelts konst. Den omfattande utställningen i Ateneum granskar Edelfelts hela karriär.
Albert Edelfelt var en av de genom tiderna mest betydande och kända konstnärerna i Finland. Han var en internationellt inflytelserik person som banade väg och skapade kontakter för senare finländska konstnärer, särskilt i Paris.

Utställningen pågår 5.5.–17.9.2023. Läs mera om utställningen här!

Se bilder från vårt besök i Ateneum här!

-----

Torsdagen 22.9.2022 besökte vi Laila Pullinens skulpturpark och hemmuseum, där vi fick en fin guidning av Jean Ramsay. Se bilderna från vår utfärd.

-----

Utfärd till Lojo 11.8.2022

Torsdagen 11.8.2022 fick vi åka med Packalens nya buss till Lojo där vi besökte St Lars kyrka och Tytyri Upplevelsegruvan och blev guidade av Gunilla Räikkönen. Se bilder från besöket i kyrkan och i gruvan!

-----

Sinebrychoff

Onsdagen 23 februari 2022 gjorde vi en utfärd till Konstmuseet Sinebrychoff i Helsingfors. Vi fick en guidad tur i hemmiljön och utställningen.